субота, 20 лютого 2016 р.

Пластиковий посуд? Ні, дякую!

Використання у побуті пластикового посуду негативно позначається на здоров’ї. Одна з найголовніших причин відмовитися вії неї - токсичність. Нема пластикового посуду, у склад якого не додали речовини-стабілізатори, що роблять вироби міцнішими.Самі по собі безпечні полімери також стають отруйними. При зберіганні продуктів у такому посуді продукти хімічного розпаду потрапляють в організм через їжу. Якщо пластик нагвірати, то небезпечні речовини виділяються ще активніше. Це може викликати алергічні реакції, безпліддя та навіть ракові захворювання. Саме тому не рекомендується нагрівати їжу у пластику в мікрохвильовій печі.
Будь-який пластиковий посуд активно втягує у себе усі запахи та інгредієнти, з якими «має справу». Миючи його спеціальними засобами, Ви автоматично «інфікуєте» його ще й цією «хімією».
Напевно усі помічали, що алкогольні напої продають лише у скляних пляшках. Справа у тому, що спиртне здатне розчиняти токсичні речовини, які містяться у пластику. Тобто, п’ючи алкоголь з такої пляшки, Ви автоматично ризикуєте випити і хімічні шкідливі речовини.
Як не старайся, але знайти плюси для здоров’я у використанні пластику поки не вдалося. Якщо ж у Вас нема можливості відмовитися від такого «посуду», то хоча б використовуйте його лише один раз.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар